Türk Eğitim- Sen, Eğitim- İş ve Eğitim- Sen Finike Temsilciliği üyeleri, Finike Anadolu İmam Hatip Lisesi başyardımcısı A.A.'nın öğretmenler arasında taraf tuttuğu, mobbing uyguladığını iddia ederek ortak basın açıklaması yaptı. Kaymakamlık karşısında bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Muzaffer Kolak, "İlçemiz Finike Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bazı olumsuz olaylar yaşandığı, müdür başyardımcısı olarak görevlendirilen A.A.'nın okul içerisinde öğretmenler arasında taraf tuttuğu ve bazı öğretmenlere mobbing uygulandığı duyumları tarafımıza ulaşmaktadır. Bu tür davranışların sebebi acaba nedir? Yoksa bu öğretmen arkadaş bazı çevrelerin isteklerini yerine getirmeye mi çalışmaktadır?" dedi.

 

Okul başmüdür yardımcısının da başı açık olan kadın öğretmenlere toplum içinde kırıcı ifadeler kullandığını öne süren Kolak, "Okulda yapılan öğretmenler toplantısı okul müdürü başkanlığında yapılması gerekirken kendini okul müdürü ve hatta proje okul müdürü ve idarecisi yerine koyan müdür başyardımcısı başkanlık etmiş ve burada kendisi de kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığı halde başı açık olan kadın öğretmenlere karşı toplum içinde kırıcı ifadeler kullanmıştır. Bu tavrıyla okuldaki ayrımcılığı körüklemektedir. Bu şahsa bu cüreti kim ya da kimler vermektedir? Dün türbanlılara yapılan bu olayların karşısındaydık, bugün de başı açık olanlara yapılan bu olayların karşısındayız" diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün konuya kayıtsız kalmayacağı ve gerekli adımları atacağını belirten Muzaffer Kolak, konuyla ilgili kaymakamın da bilgilendirildiğini kaydetti.

 

Eğitim- Sen Finike Temsilcisi Durmuş Özsoy da A.A.'nın okulda görev yapan üyeleri B.B. adlı kadın öğretmene mobbing uyguladığını savundu.