Galaxy S9 beklentilerin altında mı kaldı?

Samsung Galaxy S9 serisi, bu yılın Mart ayında piyasaya sürülmüştü. O günden beri geçen 2 ayda, Samsung bu cihazın Güney Kore’de 1 milyon adet sattığınıaçıkladı. Karşılaştırma yapılması gerekirse, geçen yılki amiral gemisi cihazı Galaxy S8, bu sayıya yalnızca 37 günde ulaşmayı başarmıştı. Hatta 2011 yılında üretilen Galaxy S2 bile 40 günde 1 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı. Bu telefon serisinin satış hızı, şirketin en düşük seviyelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yetkililer bu hızın düşüklüğünü orta üst segmentte yer alan bir diğer Galaxy serisi cep telefonu olan A8 modeline bağlıyor. Ancak bu satış rakamları ve düşük hıza rağmen Samsung cephesi Galaxy S9 modelinin S8 modeline göre daha fazla satış rakamına ulaşacağına inanıyor. Bununla birlikte, Samsung’un amiral gemisi cihazlarının satışlarını arttırmak için önümüzdeki dönemde Burgundy Red Galaxy S9 modelini piyasaya süreceği biliniyor.

Note 9 sonrası satışlar ne olur?

 

Ayrıca Samsung’un, Apple ile olan rekabetinden dolayı iPhone X‘e benzer çentikli bir ekran tasarladığı da bildiriliyor. Bakalım yaz sonunda yeni Galaxy Note 9‘u da piyasaya sürecek olan Samsung satış beklentilerinde haklı çıkacak mı?

Kaynak:Shiftdelete.net