Son dönemlerde yeni telefon modelleriyle gündemde olan Samsung tarafında, tanıtılan ve sızdırılan telefonların model numaraları da karışıyor. G8850 Galaxy S Light Luxury modeliyle benzer bir kod adıyla ortaya çıkan Galaxy A9 Star, henüz onaylanan bir cihaz değil. Ama özellikleri dikkat çekecek cinsten.

Beklenen Galaxy A9 Star özellikleri

TENAA’ya göre, 6.28 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde AMOLED ekranla gelmesi beklenen telefonun tam çözünürlüğü 1080 x 2220 px olacak. Galaxy S9+ modelinden daha ince ama daha uzun ve büyük olacak Galaxy A9 Star‘ın batarya kapasitesi de, Galaxy S9+‘a göre daha büyük olacak.

3700 mAh büyüklüğünde bataryaya sahip olacağı iddia edilen modelin, Galaxy S9+‘a göre hem daha az güç tüketen donanımı hem de daha yüksek bataryasıyla beraber iyi bir pil gücü sunması bekleniyor.

Arka tarafta yine cam tasarımın kullanıldığı görülen yeni modelin, iPhone X modelindeki gibi dikey yerleştirilmiş çift arka kamera yer alıyor. Arkadaki kameraların 24 + 16 Megapiksel çözünürlüğünde sensörle geldiği de görülüyor. Ön kamera da 24 Megapiksel olacak. Ayrıca arka tarafta tam ortada parmak izi okuyucusu da dikkat çekiyor.

Android 8.0 ön yüklü gelecek olan telefon, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya sahip olacak. İşlemci tarafında henüz net bir bilgi yokken, Galaxy A8 ailesiyle benzer bir işlemci kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak:Shiftdelete.net