Mikonos

Türkiye'de belki de adına en çok aşina olduğumuz adalardan biri... Ege'nin huzurlu maviliğiyle Mikonos'un beyaz graniti çok az yerde görebileceğiniz bir uyumla sizi karşılayacak. Adanın kendine özgü mimarisini yansıtan manastırlar da görülmeye değer..

Rodos

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Rodos Kalesi'nden Süleymaniye Camii'ne kadar onlarca tarihi mekana ev sahipliği yapan Rodos, zengin Akdeniz mutfağı ve temiz plajlarıyla ön plana çıkıyor.

Siros

İki farklı tepe üzerine kurulu şehrin ticari ve sosyal hayatı oldukça canlı... Mütevazı bir ada olsa da Siros, tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. Miropolis ya da St. Franchis Katedrali gibi ünlü tarihi yapılara ev sahipliği yapan Siros’ta; adanın merkezindeki Ermoupolis’in bembeyaz evleri, eski köşkler, özgün tavernalar ve deniz kenarındaki kafeler ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyor.

Santorini

Volkanik bir adalar grubu olan Santorini, Ege seyahatlerinin vazgeçilmez durakları arasında bulunuyor. Santorini, ne kadar vakit geçireceğinize bağlı olarak kısa ve uzun gezi planları yapabileceğiniz kadar zengin ve büyük bir ada… Volkanik kraterleri görmeyi, Fira Limanı’nı ziyaret etmeyi, Caldera kenarında inşa edilen köylerdeki patikalardan yürümeyi listenizin bir kenarında tutmalısınız.

Pire

Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden biri olan Pire, zengin tarihi mirası ile ziyaretçilerini karşılıyor. Megalo Limanı, Atina'nın sembolü haline gelmiş olan antik Akropolis'te hayranlık veren Parthenon Tapınağı, Yunan ve Roma dönemi eserlerinin bulunduğu Arkeoloji Müzesi ve 1896 Olimpiyatları için tamamen beyaz mermerden inşa edilmiş olan Olimpik Stadyum, Pire’nin popüler tarihi noktalarından sadece birkaçı…

​​​​​​​