Mayıs ayının son haftasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da, 150 bin metrekarelik büyük bir alanda 3 gün boyunca "Türkiye Festivali" yapılacak.

 

Festival ile ilgili bulguleri Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık verdi.

 

Kanal V Haber Müdürü Ahmet İstek'in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programı'na konuk olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2017 yılında turizm sezonuna dair beklentilerini dile getirdi.

 

Antalya'ya daha fazla turist çekebilmek için tanıtımının birçok platformda yapıldığına ve yapılacağına dikkat çeken Karaloğlu, Mayıs ayında Moskova'da bir "Türkiye Festivali" yapılacağını duyurdu.

 

Vali Karaloğlu, Festivalin TÜROFED, AKTOB, Antalya Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirileceğini aktardı.

 

Vali Karaloğlu, turizm sektörü temsilcilerine çağrıda bulundu.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra ciddi bir kriz yaşandığını ve ilişkilerin yumuşamasının ardından Rusya'da böyle bir festival düzenlenmesinin, turizm sezonuna katkısı olacağını dile getirdi.

 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ayrıca Türkiye'nin gastronomiden kültürel ve turistik değerlere kadar birçok değerini bu festivalde tanıtmak istediklerini anlattı.