Ağrı’da sürdürülen operasyonlarda PKK’lı 15 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

6- 13 Eylül 2017 tarihlerinde Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Diyadin ilçesi Keçi tepe kırsal alanında operasyon başlatıldı. Operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi. 

2 Kasım tarihinde de Doğubayazıt Kaderçavuş köyü kırsalında güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan bombalı araç tespit edilerek etkisiz hale getirildi. 

12 Kasım  tarihinde güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan bombalı drone tespit edilerek etkisiz hale getirilirken, son birkaç günde Eleşkirt ilçesi Kuzey tepeleri hava destekli operasyonla bombardımana tutuldu. 

Operasyonda Muş Malazgirt’ten - Kars Kağızman’a kadar olan bölgede, sözde adalet komisyonu adı altında vatandaşları yargılayan ve sözde vergilendirme adı altında para toplayan ve terör örgütü arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ‘Piro’ kod adlı Mehmet Salih Güvercin beraberindeki 4 teröristle birlikte ölü olarak ele geçirildi. 

Bölgede yapılana arama tarama faaliyetinde 1 adet M- 16 tüfek, 3 adet dolu şarjör, 87 adet fişek, 1 adet kaleşnikof tüfek, 2 adet dolu şarjör, 60 adet fişek, 1 adet M-16 dürbünü, 3 adet el bombası, 4 adet EYP düzeneği, 1 adet sırt telsizi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.