İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgütün sözde İstanbul 1.bölge kadrosunda yer alıp,  dağ kadrosundan gelen suikast talimatı ile silah ve malzeme arayışına geçen Sema kod isimli Seval O. isimli terörist yakalandı. Örgütün “güvenli ev” diye tabir ettiği evde silah ve malzeme temin etmeye çalışırken yakalanan ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan kadın teröristin incelemeye alınan telefonundan ise terör örgütü mensuplarının listesi çıktı.

DAĞ’DAN GELEN SUİKAST TALİMATI

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, örgütün dağ kadrosundan gelen suikast talimatıyla kadın bir teröristin silah ve malzeme arayışında olduğu istihbaratını alınca alarma geçti.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 1.BÖLGE KADROLU ELEMANI

Yapılan istihbarat çalışmalarında suikast için silah arayışında olan kadın teröristin, örgütün sözde İstanbul 1. Bölge kadrolu elemanı olan Sema kod isimli terörist olduğunu tespit eden ekipler kısa bir teknik ve fiziki takibin ardından kendisini saklandığı adreste yakalayarak gözaltına aldı. 

CEP TELEFONUNDAN ÖRGÜT LİSTESİ ÇIKTI

Ağustos ayının son günlerinde gelen istihbaratla gerçekleşen operasyonla örgütün “güvenli ev” diye tabir ettiği örgüt evlerinden birisinde kurusıkı bir tabanca, örgütsel dökümanlar ve sahte kimlikle yakalanan Sema kod isimli Seval O.’nun el konup incelenen cep telefonunda yapılan incelemelerde ise terör örgütü mensubu olduğu belirlenen şahısların telefon numaraları çıktı.

ÇOCUKLARI DAĞA GÖNDEREN TERÖRİSTTE YAKALANDI

25 Ağustos günü düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alınan ve bu gün sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine konan kadın teröristin bağlantıları ve yardım yatakçıları üzerindeki  çalışmalar devam ederken, bu operasyondan bir gün sonra 26 Ağustos’da düzenlenen 2.operasyonda ise bölücü örgüt adına İstanbul’dan eleman temin edip dağa gönderen Aydın D. isimli örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.
 

AİLELERİN ŞİKAYETİYLE YAKALANIP TUTUKLANDI

Yaşları 18’den küçük 2 çocuğu dağa gönderen ve çocukların ailelerinin şikayetiyle yakalanıp gözaltına alınan Aydın D.isimli örgüt mensubu da bugün sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

 

Milliyet