Outlast satış rakamı ile dikkat çekiyor!

İlk olarak PC oyuncuları için Steam platformuna gelen korku oyunu 19.99 dolarfiyat etiketine sahipti. Oyunun geliştirilme ve dağıtım maliyetinin ise şirkete 1.4 milyon Kanada dolarına patladığını belirtelim. İkinci oyun içinse şirket çıtayı yükselterek 7 milyon Kanada doları harcadıklarını paylaşmıştı. Bundan dolayı oyun fiyatında da artışa gidilmiş ve oyunculardan 29.99 dolar talep edilmişti.

Son olarak Red Barrel CEO’sı Philippe Morin, Outlast ve Outlast 2 oyunlarının toplamda 15 milyon adet sattığını resmen açıkladı. Bu satış rakamı ile geliştirici harcamalar çıktığında toplamda 45 milyon Kanada doları gelir elde ettiklerini belirtiyor.

Morin yeni oyunları için de heyecan verici açıklamalarda bulunmuş durumda. Prototip aşamasında olunduğu belirtilen yeni oyunda, şirketin yeni bir yaklaşımistediklerini belirtiyor. Red Barrel memnun oldukları bu yaklaşım en iyi şekilde sunmak için de çalışmalar içerisinde. Bu anlamda ne kadarlık bir bütçe gerekeceği, bunun düşürülüp düşürülemeyeceği büyük önem taşıyor. CEO şu an için bunu bilmediğini de ifade etmekten kaçınmıyor. Oyunun Outlast 3 olarak mı geleceği ise şimdilik bilinmiyor.

Son yılların en popüler korku oyunu serisi haline gelen Outlast, adından söz ettirmeye devam ettirecek gibi gözüküyor.

Kaynak:Shıftdelete.Net