1977 yılında kullanılmaya başlanılan ve 22 yıl sonra emekli edilen Apple logosu için şirket Aralık ayında Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi (USPTO)’ne bir başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Başvurunun hala inceleme aşamasında olduğunu da not olarak düşelim.

Başvuruya göre şirket, gökkuşağı logosunu şapka vb. ürünlerde kullanmak ve ayrıca giyim sektöründe de tasarımını korumak istiyor. Öte yandan, şirketin kullanmayacak bile olsa yeni ticari marka başvurularında bulunduğu da bilinen bir gerçek. Hali hazırda Apple Park kampüsünde orijinal logoya sahip ürünlerin satıldığını da unutmamak gerekiyor.

Şirket başvuruda logosunu şu şekilde tanımlıyor: Yeşil renkte ayrı bir yaprak ve ısırık kısmının kaldırıldığı elma tasarımının üstten alta yeşil, sarı, turuncu, kırmızı, mor ve mavi renk parçalarına bölünmesinden oluşmuş işaret.

Apple logosu ne anlama geliyor?

Gökkuşağı logosu fikrinin Steve Jobs’a ait olduğu ifade ediliyor. Jobs’ın Apple IItarafından üretilen tüm renkleri gösteren bir logo istediği ve bu tasarımın ortaya çıktığı belirtiliyor. Isırılmış elma logosunun ilk bilgisayarın hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan Alan Turing’in zehirli elma ile intihar etmesinin yanı sıra, fizikçi Isaac Newton’ın kafasına düşen elmaya bir gönderme yaptığı söylenir.

kaynak:shiftdelete.net