OnePlus 5 ve OnePlus 5T güncellemesi detayları

OnePlus tarafından OnePlus 5 ve 5T için sunulan OxygenOS 5.1.2 güncellemesi 1.6 GB boyutu ile dikkat çekiyor. Bunun sebebi ise kendisinin bir tam ROM güncellemesi olması. Güncelleme sayesinde gelen yeni özelliklerin başında, OnePlus 5/5T kullanıcılarının ekranı kilitlemek için ekrana çift tıklama hareketi yapması olarak öne çıkıyor.

Galeri uygulaması da yeniliklerden mahrum bırakılmamış durumda. Bundan böyle uygulama, Yerler özelliği ile fotoğrafların konumuna göre bir harita görüntüsünü sunuyor. Ek olarak, Yeni Eklenen koleksiyonu da son çekilen fotoğrafları kolayca bulmanızı sağlıyor.

Birçok hata düzeltmesinin yanı sıra Android Mayıs güvenlik yaması 2018.5 de güncelleme içerisinde mevcut. Otomatik döndürme denge, Wi-Fi bağlantı ve AKG kulaklıklar ile mikrofonun çalışmaması gibi sorunlar da OxygenOS 5.1.2 ile ortadan kaldırılıyor.

Güncellemenin OTA şeklinde dağıtıldığının da altını çizelim. Yani yazılım güncellemesi için henüz bir bildirim almamışsanız birkaç gün daha beklemeniz gerekebilir.

Şirketin geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi olan OnePlus 6 modelini tanıttığını da hatırlatalım. 6.28 inç 19:9 kare oranına sahip çentikli AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 845 mobil platformu, 6 GB veya 8 GB RAM, 64 GB/128 GB/ 256 GB dahili depolama seçenekleri, 16 Megapiksel + 20 Megapiksel çift arka kamera ve 16 Megapiksel ön kamera cihazın özellikleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Shiftdelete.net