AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı'nın açılış töreni, AOSB Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Büyükşehir Belediye başkan vekili Ruhi Beşiktaş, AOSB Başkanı Ali Bahar, çok sayıda davetli ve proje sahipleri açılışa katıldı. Etkinlikle üretimdeki katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasının sağlanması, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, fikirlerin sunulabileceği ve hayata geçirilebileceği platformun sağlanması amaçlanıyor.

 

Prof. Dr. İsmail Yüksek, ülkemizin geçtiği süreçte Ar-Ge, inovasyon ve milli ürün üretiminin önemine dikkat çekerek, “Bunu yapmanın da yolu önce hayalden geçer. Hayallerin fikre, fikrin projeye, projenin ürüne, ürünlerin markaya dönüşme süreci işte buradan geçer" dedi.

 

Bilim, Ar-Ge ve inovasyonun yönetim felsefelerinin merkezinde yer aldığını belirten AOSB Başkanı Ali Bahar, “Geleceğe dair tüm planlarımızı bu üç şey üzerinde şekillendirdik. Güçlü Türkiye'nin, ancak bilim ve teknoloji alanında gerçekleştirebileceğimiz başarılardan geçtiğini biliyoruz. İnsanoğlunun yeryüzündeki ilk gününden bugüne gelmesine neden olan en önemli şey bizce meraktır. Keşfetmek, öğrenmek, bilmek türümüzün en önemli özelliğidir. Merak ve bilgiyi işleyebilme yeteneğimiz bizleri dünyanın odak noktasına oturtmuştur" diye konuştu.

 

Ülkeler ve işletmelerin mali bütçelerine göre Ar-Ge ve inovasyona gerekli önemi vermeleri gerektiğine de işaret eden Ali Bahar, “İnovasyon son dönemin en popüler kelimelerinden biri. Ancak bunların hepsinin altını oluşturmak ve gerekliliğini yerine getirmek söylemden de öteye gitmesi gereken ve uygulama sahamızda muhakkak gerçekleştirmemiz gereken olgular olarak karşımızda durmaktadır. Artık alın teriyle akıl terinin kıymetli olduğu bir süreci yaşıyoruz" dedi.

 

Finale kalan 162 projenin sergilendiği alanın açılışı da yapılan proje pazarı kapsamında, iki gün boyunca çeşitli konularda paneller de düzenlenecek.