Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol takımı, perşembe günü deplasmanda lig lideri Yenimahalle Belediyespor’la karşılaşacak. 
Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nden mücadele eden Muratpaşa Belediyespor, lig lideri Yenimahalle Belediyespor’la deplasmanda oynayacağı karşılaşma için çalışmalarını günde çift antrenmanla sürdürüyor. Antrenör Birol Ünsal, Milli takımlara U-19 kategorisinde 8, A Milli’de 3 oyuncularının seçildiği, 2 yabancı oyuncularının da kendi Milli takımlarına gittiğini belirterek, “Uzun bir ara oldu ve maçı özledik” dedi.


Bu tip aralardan sonra lige dönüşlerin her zaman riskli olduğuna dikkat çeken Ünsal, “Bu risk bizim açımızdan ne kadar varsa rakibimiz için de aynı şekilde geçerli. Zorlu bir karşılaşma olacak. İlk yarıdaki maçı, kendi evimizde 1 sayı farkla kaybetmiştik. Avrupa kupalarına katılmak için mutlak suretle bu karşılaşmadan galip ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.


Takım kaptanı Sevilay İmamoğlu Öcal, Yenimahalle karşılaşmasını zor geçeceğini belirterek, “Milli takım arasını çok iyi değerlendirdik. Elimizden gelenin en iyisini yapıp Antalya’ya galibiyetle dönmek istiyoruz” dedi.


Bayanlar Hentbol Süper Lig’in en çok sayı yapan takımı Yenimahalle ile en az sayı yiyen takımı Muratpaşa Belediyespor arasında karşılaşma Perşembe saat 17.00’de başlayacak. Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’ndaki maç öncesi, 21 karşılaşmada 745 sayı üreten Yenimahalle 38 puanla lider konumda bulunurken kalesinde 515 sayı gören Muratpaşa 31 puanla 5’inci sırada yer alıyor.