Anfaş Expo Center’da 6 Nisan’da başlayacak ve 9 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek fuarda Muratpaşa Belediyesi, 143 metrekarelik standında tarihi Üç Kapılar’dan Kaleiçi Konağı’na ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Yivli Minare’ye küçük bir Kaleiçi kuracak.


Çok farklı bir turizm mümkün

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da deniz-kum-güneş üçlüsüne dayalı kitle turizminde artık bir doygunluk noktasına ulaştığını söyledi. Kitle turizminde, tüm siyasi ve ekonomik krizlere rağmen, Antalya’nın Akdeniz çanağının en seçkin destinasyonu olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Antalya’nın ve Türkiye’nin sahip olduğu turizm potansiyeli içinde sadece dinlenme üzerine kurulu bir turizm anlayışı ancak yüzde 30’unu oluşturur. Türkiye o kadar renkli, o kadar kadim bir coğrafya ki çok farklı turizm anlayışları geliştirilebilir” diye konuştu.


Spor ve Sağlıkta Antalya iddiası

Hestourex’in konusunu teşkil eden sağlık ve spor turizminin geldiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Türkiye’nin bu anlarda önü çok açık. Türkiye her şeyiyle entegre bir ülke olduğunda, güvenlik algısı geliştiğinde merak eden, eğitimli, daha çok para harcayan, daha çok sosyal iletişime giren özel turizm alanlarını kazanacaktır” dedi.


Kaleiçi Antalya’nın kalbi

Başkan Uysal, ancak bu turizm alanlarının da farklı dokunuşlarla desteklenmesi gerektiğini belirterek Kaleiçi’nin tam da bu noktada her amaçla olursa olsun Antalya’ya gelen turistlerin merak duygusunu, keşfetme tutkusunu, farklı kültürleri tanıma arzusunu sürekli canlı tutacak bir bölge olduğunu söyledi. Sağlık ve spor turizmiyle nasıl Antalya’da turizmi 12 aya yaymak istiyorsak Kaleiçi’ni de bunun ayrılmaz bir parçası olacağını dile getiren Başkan Uysal, “Kaleiçi, iklim özellikleri dolayısıyla huzur bulmak isteyen insanlarımızın konaklayabileceği çok sayıda tesise de ev sahipliği yapıyor. Kaleiçi, Antalya’mızın kalbi, çekirdek kenti. Antalya’nın sahip olduğu bütün çekici ve yüksek rekabet gücü içeren özelliklere sahip. Biz de her zaman olduğu gibi Kaleiçi’yle bu fuara katıldık.”