Engelli ve özel eğitim gereksinimi bulunan bireyler için son yıllarda artan toplumsal duyarlılığı arttırma ve farkındalık oluşturma çabalarına İş Yurtları Kurumu da destek veriyor. İş Yurtlarının bu alandaki çabasını desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ’’Türkiye’de tespitlerimize göre yaklaşık olarak 350 civarında özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencimiz var. Biz şu anda bu çocuklarımızın yüzde 92’sini okullaştırmış durumdayız. Geriye kalan yüzde 8 ise büyük çoğunluğu okula gelemeyecek olan çocuklarımız. Okullara aldığımız yüzde 92, yaklaşık 310 bin civarında özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğumuzun eğitimleri için de biz başka bakanlıklarla, başka kamu kurumlarıyla değişik çalışmalar yürütüyoruz. Çok ticari değeri olmamasını gerekçe göstererek sektör bu anlamda bu çocuklarımız için eğitim materyali üretmek konusunda pek de istekli değil. Biz de bu anlamda paydaş ararken İş Yurtları iböyle bir iş birliği yapabileceğimizi, onların bize katkı sağlayabileceklerini, bizimle paydaş olabileceklerini söylediler. Biz de çok mutlu olduk. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın da eğitimlerini en mükemmel şekilde alabilmeleri, bu ülkenin diğer vatandaşları gibi ülkeye en iyi şekilde hizmet edecek şekilde yetişmeleri, o donanıma sahip olmalarını temin etmek için elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

’’İŞİN EN ÖNEMLİ SAC AYAKLARINDAN BİR TANESİ BÜTÜN FERTLERİMİZİN YENİDEN TOPLUMA KAZANDIRILMASI’’
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş ise, yargının özellikle bir toplumun huzuru ve güvenliği için en önemli sac ayaklarından bir tanesi olduğunu kaydederek, ’’Adalet her insanın, her toplumun özellikle güven içerisinde yarınlara ulaşması için en önemli görevlerden bir tanesidir. Bizler de Bakanlık olarak bu görevleri bütün çalışanlarımızla beraber birlikte hukuk içerisinde hep beraber yürütmeye çalışıyoruz. Suç işlemiş kişilerin cezalandırılması ve infazı apayrı bir boyut, birbirini tamamlayan unsurlar. Bunun da hukuk içerisinde gereklerine uygun olarak yapılması gerekiyor. Bu alanda geliştirdiğimiz projeler var hem de büyüttüğümüz infaz faaliyeti var. İş Yurtları da bu faaliyetin bir parçası. İş Yurtları Daire Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmalar da bu kapsamda. İşin en önemli sac ayaklarından bir tanesi bütün fertlerimizin yeniden topluma kazandırılması, her bireyin bir infaz sisteminden geçerek tekrar toplumda sağlıklı bir birey gibi güven içerisinde topluma kazandırılması. İş Yurtlarımız da bu alanda gerçekten önemli katkıda bulunuyor. Bu üretim faaliyetlerinin temel amacı kar etmek değil, bireyi tekrar topluma kazandırmak’’ şeklinde konuştu.
İş Yurtları Daire Başkanı Murat Atan, İş Yurtları Kurumu olarak 290’ın üzerinde İş Yurdu müdürlüklerinde, 180 farklı iş kolunda bin 800 iş alanında faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, asıl amaçlarının hükümlü ve tutukluların mevcut mesleklerini koruyup, yeni bir meslek edinmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında karşılık olarak iş birliği protokolü imzalandı.
(Burak Altun /İHA)