Dede ile torunu, hayır işlerini gerçekleştirdikleri sosyal medya hesaplarının kurtarılması ve çalan şahıs veya şahısların bulunması için yardım bekliyor.


12 yıldır mavi kapak toplayarak engellilere umut olan dede ile torunun sosyal medya hesabı çalındı. Şimdiye kadar yaklaşık 250 tekerlekli sandalye alarak bedensel engellilerin ihtiyaçlarına cevap veren dede torun, hayır işleri için kullandıkları hesaplarının kurtarılması için yardım bekliyor. 

“3 BİN TL VERMEZSEK BİZİM HESABIMIZ ELDEN GİDECEKMİŞ”

Konuyla ilgili konuşan Melike Sarıtaş, sosyal medya hesaplarını çalan şahıs veya şahısların para karşılığı bu hesabı satmaya çalıştıklarını tespit ettiklerini belirtti. Sarıtaş, “12 yıldır çok güzel bir proje içindeyiz. Ben 17 yaşındayım ve bu kapak toplama kampanyası benim çocukluktan beri en büyük hayalimdi. Bugün bizim hayallerimiz çalındı. Bizim Mavi Kapak Dede Torun diye bir sosyal medya hesabımız vardı. Biz bugüne kadar 220’yi gecik insana umut olduk. Bizim umutlarımızı ve ihtiyacı olan kişilerin hayallerini çaldılar. Sayfamız çalınınca biz tehdit edildik. 3 bin TL vermezsek bizim hesabımız elden gidecekmiş. Ne zamandır iyilik yapan insanlara böyle kötülük yapılır oldu? Benim insanlara karşı hep bir inancım, hep bir güvenim vardı. Her zaman iyi şeyler olabilir diye düşünüyordum ama bugün çok güvenim sarsıldı gerçekten. Hesabımı kurtarmak istiyorum, daha çok insana umut olmamız için lütfen sesimi duyun. Bunu yapan kişiler bu dünyada adalet yoksa bile öbür dünyada yanlarına kalmayacağını unutmasınlar. Biz hesabımızı geri alamasak bile yaptığımız güzel işlere devam edeceğiz ve insanlara umut olmaya devam edeceğiz. Ama bunu yapan kişi acaba kafasını yastığa rahat koyabilecek mi? Bunu çok düşünüyorum gerçekten” ifadelerini kullandı.

Sarıtaş, ilgili mercilere şikayette bulunduklarını da söyleyerek, “Şikayette bulunduk bugün. Gerekli yerlere gittik, ihbarımızı yaptık. İnşallah güzel sonuçlar alacağız. Ben dün gece çok kötü bir olay yaşadım ve bu yüzden sabaha kadar uyuyamadım. Kendi başıma da çıkıp emniyete gidemeyeceğim için ailemle birlikte emniyete gittim. Emniyete her şeyi anlattık. Gerekli herkese ihbarda bulunduk ve ilgileniyorlar sağ olsunlar. Bence hak yerini sonunda bulacak. Devlet büyüklerimizden de gerekli desteği bekliyorum. Biz bu kadar uğraştık emek verdik. Benim burada 73 yaşındaki dedemin emekleri söz konusu. Dedemin belinde 12 tane vida olmasına rağmen gece gündüz demeden burada kapak ayıklıyor. Bize çuvallarca kapak gönderiyorlar onları taşıyoruz. Çalışıyoruz yaz kış demeden. Çalışmaya da devam edeceğiz o yüzden devlet büyüklerimizden sayfamızı kurtarmaları adına destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.