ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde geçen Mart ayında 38 yaşındaki Erkan Erge'yi öldürdüğü iddia edilen Yusuf İ.S. Hatay'ın Yayladağ İlçesi'nde, kendisine yardım eden Ali U. ise Manavgat'ta yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı da 7'ye yükseldi.
Manavgat Örnek Mahallesi'nde geçen 19 Mart'ta öldürülen Erkan Erge cinayeti, Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla çözüldü. Erkan Erge'nin, Mehmet E.Ö. liderliğindeki bir suç örgütü tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Antalya merkez ve Manavgat'ta düzenlenen operasyonlarda olayla ilgili gözaltına alınan Mehmet E.Ö., H.B., M.U., E.T. ve H.Ö., 4 Mayıs'ta tutuklandı. Şüphelilerin verdiği ifadelerden yola çıkan polis, Erkan Erge'yi öldüren cinayet şüphelisinin Yusuf İ.S. olduğunu ve bu kişinin Ali U.'nun kimliğini kullanarak Hatay'ın Yayladağ İlçesi'ne kaçtığını tespit etti.
YAYLADAĞ'DA YAKALANDI
Yayladağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle irtibata geçen Manavgat Asayiş Büro ekipleri, şüpheliyi saklandığı adreste yakalayarak Manavgat'a getirdi. Yusuf İ.S.'nin ifadesinin ardından, üzerine fotoğrafını yapıştırarak kimliğini kullandığı Ali U. da Manavgat'ta yakalandı. Şüphelilerle birlikte ruhsatsız 2 tüfek ve ruhsatsız 2 tabanca da ele geçirildi.
İKİSİ DE TUTUKLANDI
Yusuf İ.S. ifadesinde, Erkan Erge'yi Memmet E.Ö.'nün isteğiyle öldürdüğünü, cinayetin ardından Ali U. ve Mehmet E.Ö. ile bir araya geldiklerini anlattı. Buluşmada Mehmet E.Ö.'nün Ali U.'dan aldığı kimliğe kendisinin fotoğrafını yapıştırdığını aktaran Yusuf İ.S., daha sonra Mehmet E.Ö.'nün kendisine bir miktar para vererek Hatay'a gönderdiğini kaydetti. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan Yusuf İ.S. ve Ali U. dün sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince 'tasarlayarak öldürmek' ile 'yardım ve yataklık etmek' suçlarından tutuklandı. Yusuf İ.S. ve Ali U. ile birlikte Erkan Erge cinayetinde tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.