Mobil oyunlar için bir ekip kuran MEB, grafik ve görseller ile öğrencilerin ilgisini çekecek strateji oyunlarının geliştirilmesi için çalışma yürütüyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, oyun oynamanın çocukların sosyal, fiziksel ve kavramsal gelişimi konusunda en iyi eğitim programlarından biri olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmaların beyin fonksiyonuyla öğrenmenin çocuk gelişimi açısından çok önemli olduğunu ortaya koyduğunu aktaran Bilal Tırnakçı, oyun oynamanın aynı zamanda çocukların dünyayla ilgili temel bilgileri edinmelerinin yollarından biri olduğunu anlattı.      

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, bilginin dijitale dönüştürüldüğü gerçeğinden hareket ettiklerini beliterek eğitim bilişim ağı olarak öğrencilerin dil, sanat, sosyal bilimler, matematik, fen bilgisi becerilerini mobil oyun yoluyla artırmak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

MEB'in 1,5 yıl önce başlattığı çalışma kapsamında, öğrencilerin eğitimlerine destek olmak maksadıyla 7 mobil oyunun üretildiğini söyleyen MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TırnakçıMobil oyun yazılımları için 12 kişilik özel bir ekip kurduk. Ekibimiz, 6 ay süresince oyun ve senaryo yazma eğitimleri aldı. Ekibimiz, dışarıdan alınan destek için de denetimler yapıyor. dedi.  

Bilal Tırnakçı, geliştirilen oyunların Google Play Store ve App Store'dan ücretsiz indirilmeye açıldığını belirterek Kullanıcılardan geri dönüşler alıyoruz ve oyuna ilişkin beklentilerini dikkate alarak revizyon çalışmalarımızı yürütüyoruz. dedi.   

1510665341_131512.jpg   Mobil oyunların eğitsel, görsel ve yazılımsal tasarımının tamamının Yenilik ve Eğitim Teknolojileri'nde görevli öğretmen ve teknik ekipçe yürütüldüğünü belirten TırnakçıMEB olarak, dijital içerik konusundaki tecrübemiz ve teknik altyapımızı, çocuklarımızın duygusal, sosyal ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlamak üzere kullanarak dijital eğitim dünyasının lideri olmayı hedefliyoruz. dedi.

 

Teknolojioku