Milli Eğitim Bakanlığı, 11 Ağustos'ta açıklanması beklenen yerleştirme sonuçlarını 4 gün önceden 8 Ağustos'ta açıkladı. Yayımladığı takvimden 4 gün öncesi açıklanmasından ötürü velilerin akıllarında soru işareti oluşurken, MEB, TEOG nakil başvurularını ve sonuçlarını yayımladığı takvime göre açıklayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı "nakil" üzerinden öğrenciler için 3 kez başvuru hakkı tanıyor. Ve ilk başvurular bitti, gözler sonuçlara çevrildi. Bakanlık yayımladığı kılavuzda "14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır" açıklamasında bulundu. 

YEP üstünlüğünde baz alınan "yüzdelik dilimler"dir

Öğrenci aldığı puandan ziyade yüzdelik dilimlere göre başvuru yapması gerekiyor. Uzmanlara göre, Yüzdelik dilim sıralamarda yer alan yüzde olarak ifadesidir. Bakanlık öğrencinin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir .Örneğin; Türkiye genelinde % 8 giren bir öğrenci 1 300 000 (Teog sınavına giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104 000. olmuştur. Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır.  Bilinmesi gereken bir konu daha var. O da yüzdelik dilimlerin her sene değişme durumu. Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.

Genel yüzdelik dilimlerini görmek için tıklayınız

İlk tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı takvimde sonuçları 21 Ağustos Pazartesi günü yayınlayacak.

İkinci başvurular ne zaman başlıyor? 

21 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 25 Ağustos'ta sona eriyor.

Önemli not: Milli Eğitim Bakanlığı uyarıyor! Öğrenci sistemde "Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım" butonuna bastıktan sonra özel okula kayıt yaptırmazsa, bakanlık 15 Eylül tarihinden itibaren o öğrenciyi açık liseyeotomatikman kaydedecektir.

Kılavuzu okumak için tıklayınız