İstanbul’da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğinde konuşan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, bu erkek de gelir hıncını karısından alır” sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, "Bunu diyen Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle yoz bir bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti alenen meşru gören bir anlayıştır. Ana muhalefetin başındaki zatın her seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"HODRİ MEYDAN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin ve ailesinin yurt dışında yüksek miktarda parası olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan okuyarak, "Şimdi burada ismini dahi anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı, varsa çıkar milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:
"Yurt dışında hangi bankada Tayyip Erdoğan’ın hesabı var, bunu ispatla. İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan, ben hem siyaseti hem cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan." ifadelerini kullandı.
(İHA)