Kepez Belediyesi 6 yeni semt spor sahası için toplu temel atma töreni gerçekleştirdi. Ünsal Mahallesi 5105 Sokak’ta gerçekleşen toplu temel atma törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Her gün bir önceki günden daha iyi hizmet yapabilmek için zamanla yarışan kendi ile yarışan ve hayallerini bir bir gerçekleştirmeye çalışan bir belediye idaremiz var. Bununla ne kadar iftihar etsek az. Biz çalıştıkça Kepez gelişiyor, biz çalıştıkça mahalleler güzelleşiyor. Biz çalıştıkça hemşehrilerimiz kazanıyor. İşte 8,5 yıldır devam eden hizmet yolculuğumuzun her bir santimi büyük bir gayretle, büyük bir emekle doludur. Geriye dönüp baktığımızda bugün ciltlere sığmayacak kadar eserler üretmişsek, anlatamayacağımız kadar çok işi başarmışsak ve yapılamaz denen nice tarihi, başarılara birlikte, beraber imza atmışsak, bunun altında yatan en temel sebep beraberce, birlikte, ama büyük bir mesaiyi, büyük bir gayreti ortaya koymamızdır” dedi.

6 yeni semt spor sahasının temellerini atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Tütüncü, “Temelini atmakta olduğumuz 6 semt spor sahamız Ünsal, Altınova Düden, Duacı, Çamlıbel, Mehmet Akif Ersoy ve Karşıyaka mahallemize yapılacak. Mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun. Binlerce metre karelik alan içinde futbol, basketbol, voleybol sahalarının, parkların, yeşil alan düzenlemelerinin, spor aletlerinin olduğu, kaykay parklarının olduğu fevkalade güzel ve nitelikli tesisler bu tesisler. Yaklaşık maliyeti de 6 milyon liranın üzerinde. Bir kalemde yapmış olduğumuz bu yatırımla 6 milyon liranın üzerinde bir yatırımı mahallelerimize gençlerimize, yavrularımıza ve çocuklarımıza armağan ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

2018’de 11 semt spor sahası

Geçtiğimiz yıl 5 ayrı mahallede semt spor sahaları yaparak, hizmete sunduklarını belirten Başkan Tütüncü, “6 semt spor sahası daha geliyor. İnşallah 2018 yılında tam 11 semt spor sahasını Kepez’e armağan etmenin mutluluğunu yaşayacağız. 66 mahallemizin olduğunu hesaba katarsak her 6 mahalleden birinde semt spor sahası var demektir. İnşallah daha fazlasını sizlere armağan edeceğiz.”

Ünsal’a müjde

Ünsal’a 2 hedef ve 2 müjdesi olduğunu da dile getiren Başkan Tütüncü, “Uzun yıllar devam eden Akdeniz sanayi sitesi içinde kalan gecekonduların bir türlü çözülemeyen sorunları vardı. 2018 yılı içerisinde bu hemşehrilerimizin tamamının tapu sorununu ortadan kaldırıyor, kendilerine tapularını veriyor, onlarında problemlerini çözüyoruz. İkincisi buraya yeni bir okul lazım. Yeni okullun mülkiyet sorunu ile alakalı olarak muhtarımızla gerekli çalışmaları yaptık. Ankara’dan sorununun çözümünü takip edeceğiz. Tapu sorununu da çözerken 208 dükkanlık sanayi tesisi daha doğmuş oluyor. Sadece tapu problemini çözmüş olmuyoruz. Ünsalla birlikte ticari hayatı hareketlendirecek küçük sanayi sitesini de bölgeye kazandırmış oluyoruz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, duanın ardından davetlilerle birlikte butona basarak 6 semt spor sahasının temelinin ilk harcını döktü.