Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki sergilerin açılışını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Açılışta konuşan Başkan Tütüncü, "Estetik ruhumuzun gıdasıdır. Estetik eserlerle buluşur, estetiğe ve güzele önem verirsek o zaman ruhumuzu doyurmuş oluruz. Bu sergileri, insanoğlunun ruhunun gıdası olan estetik ihtiyacını karşılanması için yapıyoruz" dedi.
'SERGİLERLE ÖĞRENCİLERİ ESTETİKLE BULUŞTURUYORUZ'
Öğrencileri serginin açılışına davet ettiklerini anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, Ali Yıldırım ve Fatma Yeneriz'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Tütüncü, “Toplumun estetik ve sanat ihtiyacını karşılamak için üstatlarımızın ortaya koymuş oldukları sanat eserleri bizim için çok önemli birer unsur, zenginlik vasıtası oluyor" dedi. 
GENÇLERE TAVSİYE
Hakan Tütüncü, konuşmasının sonunda öğrencilere de şu tavsiyede bulundu:
"Gençsiniz, güzelsiniz, yakışıklısınız önünüzde uzunca bir hayat var. Bu hayatın içerisinde bedeninizi doyurmayı bildiğiniz gibi ruhunuzu da doyurmayı bilmezseniz bu hayattan pek de bir zevk alamazsınız, hayatın anlamına pek de varamazsınız. O yüzden iyi bir şarkı dinlemeyi, güzel bir resim görmeyi, iyi bir film izlemeyi, tiyatro temsilinden hislenmeyi öğrenmenizde ve bunu kendinize ruh gıdası yapmanızda fayda var."
Açılışın ardından her iki sergiyi de gezen Tütüncü, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Her iki sergi 17 Nisan'a kadar açık kalacak.