Kemer Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Kemer Belediyesi'nin 2017 yılı faaliyet raporu ile denetim komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Toplantıda encümen üyeleriyle ihtisas komisyonu üyeleri de belirlendi. Buna göre Belediye Encümeni'ne Nurdan Aslı Bayar Ulukapı ile Cumali Afşin, Belediye İmar Komisyonu'na Ahmet Ali Güven, Recep Yılmaz ve Ramazan Aslancan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na Sedat Akan, Özcan Çeliktaş ve Yunus Nergiz, Meclis Turizm Komisyonu'na Cumali Afşin, Nurdan Aslı Bayar Ulukapı ve Emine Canik seçildi.

ÇAMYUVA MAHALLESİ'NE KAPALI PAZAR

Antalya Seyyar Sabit Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası tarafından Çamyuva 143'üncü ada 1'inci parsele kapalı pazar yeri yapılması konusu da görüşüldü. Söz konusu alanda çok sayıda vatandaşın 1 metrekareyle 130 metrekare arasında hissesi bulunduğunu kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Arsa sahipleriyle geçen hafta yaptığımız toplantıda arsalarını belediyeye bağışlamayı kabul ettiler. Önümüzdeki günlerde tapularını Kemer Belediyesi'ne bağışlayacaklar. Böylece Çamyuva Mahalle'mizi kapalı pazara kavuşturmuş olacağız. Tüm pazarların kapalı hale getirilmesi zaten yasal bir zorunluluk oldu. Diğer mahallelerimizde de imar biter bitmez kapalı pazarlar yapacağız. Göynük Mahalle'mizde de kapalı pazar yapma yönündeki çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Görüşmelerden sonra Çamyuva'ya kapalı pazar yapılması konusu oybirliğiyle kabul edildi.

ÇOCUK PARKLARINA GÜVENLİK KAMERASI

Gündemin bir diğer maddesinde ise çocuk parklarının güvenliği konuşuldu. Son günlerde çocuk tacizlerinin artması nedeniyle parklara güvenlik kamerası konulması oy birliğiyle kabul edildi. Emniyet Müdürlüğü ile de işbirliği yaparak en çok şikayet alınan parkların belirleneceğini kaydeden Başkan Mustafa Gül, "Öncelikle çok şikayet alınan parklarımıza güvenlik kamerası koyacağız. Daha sonra bunu ilçe genelinde yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

TAŞERON PERSONEL BELEDİYE ŞİRKETİNE GEÇTİ

Gündem dışı olarak personellerin belediye şirketi kadrosuna alınması konusuna da değinen Belediye Başkanı Mustafa Gül, "531 personelimizin 1 Nisan itibariyle belediye şirketimize geçişi sağlanmıştır. 2 personelimiz başvuru yapmadığı için geçiş yapılmadı. 9 personel de eski hükümlü olduğu için şirkete geçemedi ancak bakanlığın yapacağı düzenlemeler kapsamında bu personellerimizin de şirkete alınması sağlanacak" diye konuştu.