Olay önceki gün Korkuteli Adliyesi’nde yaşandı. İddiaya göre adliyede katip olan çalışan Şerife A. İzin almak için cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e başvurdu. 

 

Daha öncede izin aldığı gerekçesiyle talebi geri çevrilen Şerife A. Polis eşini arayarak durumu anlattı. Adliyeye gelen Turgut A. savcılık makamına çıktı. Elindeki ilaçları savcı Küçüköner’in önüne atan Turgut A. eşine neden izin verilmediğini sordu. 

 

“Eşiniz sürekli izin ve raporla aylardır işe gelmiyor” cevabını alan polis memuru Turgut A. silahını çekip savcı Küçüköner’e defalarca ateş etti.  Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Savcının ameliyatı başarılı geçerken gözaltına alınan katip ve polis memuru eşinin sorgusu tamamlandı. 

 

Korkuteli Adliye Sarayı'nın arka girişinden getirilen Turgut A. ve eşi Şerife A.  savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı.  Polis memuru Turgut A.’yı “kasten adam öldürmeye teşebbüs”, eşi Şerife A. ise “adam öldürmeye teşebbüse yardım ve yataklık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.