5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’ne saldıran bölücü terör örgütü üyeleri ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran Polis memuru Fethi Sekin şehit düşmüştü. Kahramanca şehit düşen Fethi Sekin, bugün ölümünün sene-i devriyesinde Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki annesinin mezarının yanındaki kabri başında anıldı.
Anma törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, il ve ilçe protokolü, STK, siyasi parti temsilcileri,öğrenciler, askeri ve emniyet personeli, şehidin kardeşi Ahmet Sekin, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti.
Vatanı, milleti ve değerleri uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak kendini feda eden şehit Fethi Sekin’ini mezarı başında andıklarını dile getirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu şehidimiz gibi Elazığ’da 273 şehidimiz var. Hepsi Fethi Sekin kadar mukaddestir. Biz inanmış bir milletiz. Değerlerine, bayrağına, vatanına candan bağlı bir milletiz. O yüzden yer yüzünde her zaman şerefle yad edilmiş bir milletiz. Tüm mazlumlara gönül eli uzatan, insanı merkeze alan bir milletiz. Bizim farkımız buradan geliyor. Bin yıldır bu topraklarda çok can verdik. Çok kan akıttık. Bu toprakları kanımızla yoğurduk vatan haline getirdik. O yüzden bu coğrafya çok değerlidir" dedi.
Daha sonra törene katılanlar Sekin’in mezarına karanfil bıraktı.
(Kamil Can Kılıç/İHA)