Manisa'da parkta oynadığı sırada yemeye çalıştığı kabak çekirdeğinin nefes borusuna kaçması sonucu beyin felci geçiren minik Beyza Gürcan, 3 yıldır yaşamını yatağa bağımlı sürdürüyor.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan baba Mustafa Gürcan, kızının 2 yaşındayken parkta oynadığı sırada yemeye çalıştığı bir kabak çekirdeğinin boğazına takılması sonucu uzun süre nefessiz kaldığını ve beyin felci geçirdiğini anlattı.

Beyza'nın 3 yıldan bu yana serebral palsi rahatsızlığıyla yatağa ve cihaza bağlı hayatını sürdürdüğünü ifade eden Gürcan, kızının tek tedavi yönteminin evde fizik tedavi olduğunu, bugüne kadar da kendi imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.,

"Çocuğumuz o günden bugüne yatakta büyüdü"

Küçük bir kabak çekirdeğinin kızını hayattan kopardığını ifade eden Gürcan, şöyle konuştu:

"Profesyonel fizik tedavicilerle, kızımın tedavisini evde sürdürüyoruz. Çünkü boğazında delik olması nedeniyle rehabilitasyon merkezleri bizi kabul etmedi. Ancak bizim gücümüz artık yetmiyor ve çocuğumuzun fizik tedavisinin devam etmesini istiyoruz. Olayın gerçekleştiği 17 Temmuz 2014'ten bugüne 3 sene geçti. Çocuğumuz o günden bugüne yatakta büyüdü. İmkanı olan kişilerden yardım bekliyoruz. Çocuğumun vatanına, milletine, devletine faydalı bir birey olmasını istiyorum. Tekrar eski sağlığına kavuşabilmesi için elimden geleni yapıyorum ama bu yeterli değil. Durumu iyi olan insanlardan yardım istiyorum. Çok küçük bir kabak çekirdeğiydi ancak kızımı hayattan kopardı."

"Her şeyini midesinden veriyoruz"

Öte yandan, minik Beyza'nın solunum sıkıntısı olduğu için ciğerlerinin açık makineye bağlı olduğunu belirten Anne Fevziye Gürcan, şunları kaydetti:

"Onun için de rehabilitasyon merkezleri bizi kabul etmiyor. Hastaneye yatışlarımız da sıkıntılı oluyor, orada da enfeksiyon kapıyoruz. Beyza daha önce burundan mideye salınan bir hortumla besleniyordu ama bir ay önce ameliyat oldu, direkt mideden besliyoruz. İlaçlarını, suyunu, mamasını her şeyini midesinden veriyoruz. Beyza'nın görmede bir sıkıntısı yok, bizi duyabiliyor. Sadece algıda sıkıntımız var."