Serik İlçesi’ndeki turizm merkezi Belek’te düzenlenen 9. Küresel Güney-Güney Kalkınma Fuarı 2017'ye katılan Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hisham Al-Alawi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Ziyarette, Vali Karaloğlu ve Büyükelçi, Irak- Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

18 ay süren görevinin ardından yeni görev yeri Hollanda’ya gitmeden önce, Antalya'yı ziyaret etmek istediğini de belirten Al-Alawi, “Türkiye'de kalmak isterdim. Yerime gelecek yeni büyükelçinin benim yaptığım işlerin üzerine daha iyilerini katmasını dilerim” dedi.

Irak ile Antalya arasındaki ilişkilerin gelişmesini çok istediğini belirten Büyükelçi Al-Alawi, “Antalya ile Irak arasındaki ticaret seviyeleri istenen boyutta değil. 30 milyon dolarlık ticaret hacmi çok az. İzmir'le 125 milyon dolar, Mersin'le 1 milyar dolar seviyelerinde. Antalya'nın Irak bölgesinde tanıtılması gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye ile Irak arasındaki 8 milyar dolarlık ticaret hacmi içerisinde Antalya'nın yokmuş gibi göründüğünü vurgulayan Vali Karaloğlu, gelecek yıl Irak’tan ciddi turist artışı beklediklerini söyledi.