Intel Optane teknolojisi tanıtıldı

Intel Optane, teknoloji dünyasında çağ açan bir teknoloji. Hiper hızlı bir bellek modülü olan Optane bellekleri, DRAM ve depolama arasında bir köprü oluşturuyor. Bu modül, sistem performansı ve sistemin genel tepki süresini ciddi bir şekilde hızlandırır.

Akıllı algılama sistemi ile birlikte, Windows işletim sistemine ek olarak, en çok kullanılan yazılımları ve oyunları belleğe alıp, inanılması güç hızlarda okuyabiliyor ve açılmasını sağlıyor.

Intel Optane, SSD olarak görev yapıyor ancak Intel Memory Drive sayesinde sisteme DRAM olarak da gösterilebiliyor. 16 GB ve 32 GB kapasitelere sahip olan modülleri, 250 TL (16 GB) ve 370 TL (32 GB) fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Bu bedellere bakıldığında, sisteme dahil edeceğiniz bir DDR4 RAM fiyatından veya bir SSD fiyatından çok daha uygun olacağı ortada.

Katıldığımız lansmanda da Optane bellek ile desteklenen mekanik diskli bir bilgisayarın, SSD yüklü tamamen aynı özelliklere sahip olan bir bilgisayardan daha hızlı çalıştığını gözlemledik.

Intel’in 8. nesil ve 7. nesil işlemcileri ile uyumlu olan Optane teknolojisi, M.2 portuna sahip anakartlarla çalışıyor. Eğer M.2 portuna sahip bir anakartınız yoksa, PCI Express slotunda da bir adaptör yardımı ile kullanabilirsiniz!

Kaynak:Shiftdelete.net