Huawei için zaman daralıyor. İki aydan kısa bir süre içinde Google'ın işletim sistemi, Huawei ve Google, ABD hükûmetini ikna edemezse şirketin yeni cihazlarına yüklenemeyecek. Bu durumda Huawei'nin gelecekte çıkaracağı telefonları için B planı olarak bir işletim sistemi hazırladığı belirtildi.

Geçmişte adı geçen ARK işletim sistemi, yine Android tabanlı olabilir. Yeni bir raporda ise Huawei’nin, Jolla’nın Sailfish OS işletim sisteminin Rus yapımı bir versiyonunu kullanmak istediği öne sürülüyor. Aurora OS adındaki işletim sistemi, Fin şirketi Jolla tarafından geliştirilen açık kaynaklı ve Linux tabanlı Sailfish OS Rus yapımı bir mobil işletim sistemi.

Sailfish, orada en popüler işletim sistemleri arasında değil. Hatta şu an için Android ve iOS’a rakip olabilecek seviyede görünmüyor ancak işletim sisteminin gizlilik ve güvenlik konusuna odaklanması, pek çok kullanıcı şimdiden kendine çekmiş durumda. Nokia’nın ve Intel’in durdurulmuş MeeGo işletim sistemine dayanan Sailfish, neredeyse tamamen farklı bir yazılım yığını kullanıyor. Bugüne kadar piyasada bulunan çok az sayıda telefon Sailfish OS ile birlikte sunuldu.

 

 

Huawei’nin, Aurora’yı birkaç cihazında test ettiği iddia ediliyor. Android dışında bir işletim sistemine geçmenin ortalama tüketici için uygulama desteği adına ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde riskli bir hareket olabilir. Bu nedenle, Huawei’nin AppGallery uygulama mağazasında yayınlanmak üzere uygulama geliştiricilerine ulaştığı biliniyor.

Kaynak: WebTekno