Demirdurak, Çukurbağ Yarımadası’ndaki Hotel Barbarossa’da 75 metrekarelik alana kurulacak kütüphanenin projesine Galatasaraylılar Derneği, Erenköy Kız Liseliler, Kidega Yayınevi ve Bursa’dan hekimlerin de destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu: 
“Galatasaray Lisesi mezunu genç arkadaşımız Sinan Acarel, kısa süre önce hayata veda etti. Kızkardeşi Sema’nın önerisi, Kaş Barbarossa Hotel’in sahibi Şevki Erdoğan’ın yer tahsisi desteğiyle birlikte kütüphane oluşturma kararı ortaya çıktı. Kuracağımız kütüphaneye onun adını veriyoruz. Projenin ana çekirdeği de onun kitapları oldu. Ben yaklaşık bin kitap takviyesi yaptım. Şu an elimizde 3 bin kitap var. İsteyenler her tür kültür kitaplarını kütüphanemize bağışlayabilir, adresimize gönderebilir. Bir kütüphanede olması gerektiği düşünülen kitaplar için yerimiz var, sadece ansiklopedi kabul edemiyoruz. Burada gönüllülük esasıyla kitapları biriktiriyoruz. Halka açık kütüphaneye isteyen gelip, kitap okuyabilecek. Alıp, okuyup, iade edecek ama getirmezse de hediye etmiş olacağız. Proje kapsamında ‘kütüphanede konuşmalar’ adıyla kültür haftaları da düzenleyerek, bilgi paylaşımını ve kitap okumayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” 
Proje sorumlusu ve hotelin sahibi Şevki Erdoğan da hayatta fark yaratmanın güzel, bunun için de eğitimin en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, “Yaşadığımız dönemde insanlar her şeyin çözümünü öncelikle akıllı telefonlarda arıyor fakat temel noktalara geri dönmek gerektiğini düşünüyorum. Yani anında çözümler yerine, okumaya geri dönmeliyiz. Biz burada okul dışında tatil yapan, çalışan, yaşayan veya okuma alternatifleri arayanlar için bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Örnek gördüğüm bu çalışmayla ezber bozacağımıza, başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi. 
Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, kurulacak kütüphane çalışmalarına ilişkin proje koordinatörü Bülent Demirdurak ve sorumlusu Şevki Erdoğan’ı hotelde ziyaret ederek başarı temennisinde bulundu.