Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik kriz rezervasyon iptallerine neden olsa da bazı Hollandalı turistler tatillerini Türkiye'de yapmaktan vazgeçmedi. Özellikle her yıl tatil için Kemer'e gelen Hollandalılar krizden etkilenmedi.

Rotterdam'dan gelen emekli hemşire 63 yaşındaki Rina Van Zundert, 25'inci kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtiyor ve kendisini Türkiye'de güvende hissetttiğini belirtererk çocuklarıyla tekrar Antalya'ya geleceğinin söylüyor.  

Hollanda'dan arkadaşı ile gelen hemşire 49 yaşındaki Lidya Roks ise Türkiye'ye 32'nci kez geldiğini, ülkelerinde döndüklerinde yaşadıklarını anlatacaklarını ve insanların Türkiye'ye korkusuzca geleceğini kaydetti.

Hollanda'da 37 yıldır yaşayan ve eşi Bea Serdar ile birlikte Kemer'de tatile gelen Ahmet Serdar, birçok Hollandalı'nın başta Türkiye'ye gelmekte tereddüt ettiğini söyledi.

Turizmci Yunus Can da sürekli gelen müşterileri olduğunu belirtiyor ve Hollandalıların politikayla pek ilgilerinin olmadığının ve tekrar Türkiye'ye geleceklerini belirtiyor.