Dünyada ilk kez  6-9 Nisan'da Antalya Expo Center’da düzenlenecek ve 150 ülkeden 4 bin sektör temsilcisinin katılacağı Hestourex'de, Türkiye ve Dünya'daki sağlık ve spor turizmi ele alınacak.

Sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarına sadece 6 gün kalması dolayısıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı katıldı. Toplantı da, Sağlık alanlarındaki yatırımlar söz konusu olunca, kısa süre önce hizmete giren Kepez Devlet Hastanesi'ndeki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 

Türkiye'nin geçen yıl turimde düşüş yaşamasına rağmen sağlık turizminde tam tersi artış yaşandığını belirten Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya'nın ve Türkiye'nin gerek coğrafi yapısı ve tabiatıyla sağlık ve spor turizmine çok elverişli olduğuna dikkati çekti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise bu tür uluslararası organizasyonların, özellikle 4 mevsim spor yapılabilen Antalya'nın tanıtımını yaparak, farklı organizasyonlarda ev sahibi olmasını sağlayacağını işaret etti.

Almanya ve Türkiye'de çok ilaç kullandığını ve birçok hastalık geçirdiğini belirten ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı da son 10 yılda nasıl hiç ilaç kullanmadığını Hestourex'te anlatacağını söyledi