Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde Antalya Valiliği ve 5 ayrı bakanlığında desteğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan sağlık, spor, alternatif turizm fuarı Hestourex kapılarını açtı.

Dün öğen saatlerinden itibaren fuar içinAntalya'a gelen yerli ve yabancı davetliler, organizasyon çalışanları tarfından havalimanında çiçeklerle karşılanarak, konaklayacakları otellere yerleştirildi.

Aktüel ajans tarafından Anfaş kangre merkezinde organize edilen açılış törenine, aralarında akademisyenler, turizmciler ve sağlıkcılarında bulunduğu 150 ülkeden binlerce kişi katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunda hareket edildiğini belirtti ve tüm dünyadan insanının spor, kültür, sağlık ve kitlesel turizm alanlarında Türkiye'de mutlu olabileceğini işaret etti. 

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kitlesel turizme düşüş olduğunu ve bunun tekrar yükseltilmeye çalışılacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'deki sağlık tesislerine dikkat çekti.

Spor turizminde çeşitliliğin artırılması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'ye hükümet olarak her türlü tesisin kazandırıldığını söyledi ve Antalya için hipotrum ile veledrum müjdesi verdi. 

Antalya'ın kolay ulaşılabilir şehir olması için hükümetin yaptığı hizmetlere dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, heres için kolay ulaşılabilir bir ülke olmanın hedeflendiğini söyledi.

Fuarda 10 milyar liranın üzerinde bir anlaşmanın gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, kısa zamanda da 150 milyarlık alımın anlaşmanın gerçekleşmesini beklediğini ifade ederk konuşmasını şöyle sürdürdü. 

Türkiye'nin yatırımlarıyla bölgede küresel güç olacağını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu gücünü isanlık ve mazlumlara hizmet için kullanacağının söyledi. 

Protokol üyeleri ve organizasyon yetkililerinin konuşmalarının ardından Hestourex Fuarının açılış kurdelesi kesildi.

fuar alanındaki stantları gezeren protokol ve katılımcılar, fuarında ilk ziyaretçileri oldu.