Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde tuvalet işletmeciliğinden kazandığıyla aldığı evi 2013 yılında Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağışlamasıyla gündeme gelen 84 yaşındaki Murat Çelebi, yaşamını yitirdi.

Çelebi, işlettiği tuvaletten kazandığı gelirle Çarşı Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katındaki daireyi alarak orada yaşamaya başlamıştı. Hayırsever yaşlı adam 2013 yılında notere giderek "Ölünceye kadar benim, öldükten sonra vakıfındır" diyerek Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'na evini bağışladı.

Son birkaç aydır sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan Murat Çelebi, dün saat 08.00 sıralarında evinden çıkarak Rampalı Çarşı yanındaki bir işyerinin önünde iskemleye oturduğu sırada fenalaştı.

Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürülen Çelebi'nin kalp yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirlendi.

Çelebi'nin tuvalet işletmeciliğinden biriktirdiği parayı, bankaya yatırdığı ve yakın arkadaşlarına "Ben ölürsem o para ile cenazemi kaldırın. Belediyeye, vakfa yük olmak istemiyorum" diye vasiyet ettiği öğrenildi.

Hayırseverin cenazesi, aynı gün ikindi vakti Kızılca Mezarlığına defnedildi.