İki şirketin Konyaaltı’ndaki plajları işletmesi için kurduğu ALSE isimli şirketin, kendileri için belirlenen alanların dışında kalan halk plajlarını da büfelere kiraladığı, bu nedenle bölgedeki otellerle sahile gelen vatandaşların büfelerle sorunlar yaşadığı haberlere yansımıştı. Bölgede bulunan otelcilerin büfelere kiralanan alanların proje alanının dışına taştığını belirterek olaya müdahil olmaları üzerine yumruklaşmaya varan olaylar yaşanmış, plaja giden vatandaşlar şezlong kiralamadığı için plajdan kovulduğunu ileri sürmüştü.

Belediye yazı gönderdi: Şezlong ve şemsiyeleri kaldırın!

Konuyla ilgili olarak CİMER’e yapılan bir şikayet, Konyaaltı sahilindeki soruna son noktayı koydu.

CİMER’e yapılan bir şikayeti değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, büfelerin işgal ettiği 29 ve 30 numaralı büfelerin önündeki şemsiye ve şezlongların kaldırılması için ilgili şirkete yazı gönderildiğini belirtti. Öte yandan halk plajına şezlong ve şemsiye koyan büfelerin, henüz bunları kaldırmadığı belirtildi. 29 ve 30 nolu büfelerin şezlong ve şemsiyeleri kaldırmaması durumunda, zabıtanın devreye girmesi bekleniyor.

Milli Emlak da teyit etti: Halk Plajı

Bu arada 29 ve 30 nolu büfelerin şemsiye ve şezlong atarak halkın ücretsiz kullanımına kapattığı alanların halk plajı olduğu Milli Emlak tarafından da teyit edildi. Söz konusu alanların proje alanı içinde olup olmadığına ilişkin başvuruya yanıt veren Milli Emlak, 18, 19, 29 ve 30 nolu büfelerin önünde yer alan ve halihazırda üstünde şemsiye ve şezlong bulunan alanların, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde halkın ücretsiz kullanımına ayrılmış alanlar olduğu ifade edildi.