Hestourex fuarına tüm dünyadan 2.000 kişilik alım heyeti grubunun katılması hedeflenmektedir. Bu kişiler ülkesinden yurt dışına sağlık turisti, spor turisti ve diğer alteratif turizm dallarında müşteri gönderebilecek kapasiteye sahip seyahat acenteleri, dernekler, birlikler, hastaneler, klinikler, federasyonlar ve kulüplerin başkan ve yöneticileridir. Ayrıca bu kapsamda 50 ülkeden Sağlık ve Spor Bakanları da bakanlarımız tarafından davet edilecektir.

Alım Heyetlerinin tüm masrafları (uçak bileti, konaklama, transferler) Hestourex tarafından karşılanacaktır. Alım heyetlerinin davetlerinde minimum 20 ikili görüşme yapma şartı bulunmaktadır. Fuar alanında 500 stand katılımı hedeflenmekte ve toplamda 40.000 ikili görüşme yapılması öngörülmektedir.

Amacımız Türkiye’ye sürdürülebilir ve uzun süreli kontratlar ile alternatif turizm modellerinin girdilerini arttırmaktır. Bu vesile ile son yıllarda ivmesi düşmekte olan kitle tatil turizminin oluşturduğu açığı telafi etmektir.

Hestourex, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığımız tarafından da desteklenmektedir.

Sektörün hedef gösterdiği kişilerden oluşacak Alım Heyetlerinin Türkiye’ye getirilmesi ile yurtdışı fuarlarda yıl boyu standlar açarak ilgili birkaç kişinin gelmesini umarak bekleme dönemi sona erecek, bu konuda harcanan özsermaye ve kamu kaynakları daha verimli olarak kullanılabilecektir.

Fuarla eşzamanlı düzenlenecek Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi de yurdumuzun bu alanlardaki potansiyelini dünyaya tanıtmak üzere programlandı. Kongreye yerli ve yabancı 2500 akademisyenin katılması bekleniyor.