Dışişleri Bakanlığı çatısı altında düzenlenen ve 5 bakanlık tarafından desteklenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex'e sadece 7 gün kaldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı,  Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın da destek verdiği fuar öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu bilgiyi vermişti

Bakan Çavuşoğlu katıldığı her programda da Hestourex'in önemini hatırlatıp, Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin, turizm çatısı altında verdiği hizmetin, bu fuar sayesinde genişleyeceğini vurguluyor.    

Fuarın kongre başkanlığını üstlenen Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ile ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, da dün Kanal V Ana Haber'e katılarak fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.  

Diğer yandan dünyada ilk kez Antalya'da gerçekleştirilecek fuar için Antalya Expo Center'da 40 kişilik bir ekip çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok ülkeden gelen elemanlar, bu eşsiz organizasyon için gece-gündüz çalışıyor.