Mezuniyet tören ve mezuniyet sergilerine, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan 145 öğrenci için düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müzik dinletisinin ardından öğrenciler adına, Resim Bölümü öğrencisi Hacer Çilingir bir konuşma yaptı. Çilingir, "Türkiye'nin farklı şehirlerinden, farklı ülkelerden gelen biz öğrenciler bir aile ortamı içinde eğitim ve öğretim aldığımız AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oluyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hayatlarında hiç unutmayacakları bir an olan diploma töreninde bizlerin heyecanına ortak olup bu anlamlı günde mutluluğumuzu paylaştığınız için salonda bulunan tüm konuklara, öğrenci arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum," dedi.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ise 2017-2018 yılında fakültelerinden 145 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Eravşar, "İnsan, hayatın içinde birçok an yaşar. Bunlardan bir kısmı acılarla, bir kısmı hüzünle doludur. Yaşanan bu anların çoğu hafızamızda kalmaz. Birçoğunu unutmak için çalışırız. Bir düşünürün de belirttiği gibi insan hatırlamaktan daha çok enerji harcarmış unutmak için. Neyi unutmak, neyi unutmamak ise her insandan insana değişir. Değişmeyen unutulmayan ve herkesin hatırasında dün gibi hatırlanan ise özel anlardır. İşte bugün böyle özel bir an için toplandık. Bu özel anın bütün pozitif enerjisinin hayat boyunca üzerinizde olmasını diliyorum" diye konuştu. Eravşar, öğrencileri yetiştiren öğretim üyelerine ve ailelere de teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından, sahneye davet edilerek diplomalarını alan öğrenciler, mezuniyetlerini kutladı. Mezuniyet töreninin ardından Olbia Sanat Galerisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında mezun öğrencilerin yaptıkları eserler sergilendi.