ESENYURT'ta önceki gün bir sitenin asansör boşluğuna düşerek ölen 9 aylık Muhammed bebek son yolculuğuna uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Muhammed bebeğin cenazesi ailesine teslim edildi. Muhammed Şayahmetova için bugün öğle vakti Başakşehir Hz. Hüseyin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Muhammed'in ailesi ve yakınları katıldı.

Cenaze namazı sırasında çok sayıda küçük çocuk en ön sırada saf tuttu. Namazın ardından da çocuklar, Muhammed için dua etti. Tabut omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Tabut küçük olduğundan dolayı, düşme riskine karşı cenaze aracının arkasına konulmadı; arka koltukta mezarlığa götürüldü. 

Muhammed bebek Esenyurt'taki Gülbahçe Mezarlığı'na defnedildi. 

 

MUHAMMED BEBEĞİN ÖLDÜĞÜ ASANSÖR FACİASI GÜVENLİK KAMERASINDA

Esenyurt'ta, 9 aylık Muhammed bebeğin önceki gün asansör boşluğuna düşme anı güvenlik kameralarınca böyle görüntülendi. Görüntülerde, anne Alfiye Şayahmetova binanın eksi birinci katından, Azamat (10) ile Salma'yı (5) yukarı çıkmak için asansöre bindiriyor. Daha sonra da 9 aylık Muhammed'in bulunduğu bebek aracını da asansör kabinine koyuyor. Bu sırada çocukların bulunduğu asansör henüz bilinmeyen bir nedenle hareket ediyor. Muhammed bebek arabasından boşluğa düşüyor. Anne Azaman Şayahmetof çaresizce yardım çığlıkları atıyor.