SÖZDE DEĞİL ÖZDE DEMOKRAT

“Sizlere 81 milyon vatandaşımızın, 81 vilayetimizin selamlarını getirdim. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığı bir dönemde Bosna-Hersek bizlere burada bir araya gelme imkânı sağlayarak sözde değil özde demokrat olduğunu göstermiştir. Gerçek dostluk, kardeşlik, yoldaşlık işte bugünlerde belli olur.

Avrupa bizim için nevzuhur bir yer değildir. Ecdadımız bin yıldır Avrupalı'dır. Çalışmak için gidenlerin yanında ülkemizde darbeler ve baskılar sebebiyle de Avrupa’ya yöneliş oldu. Zıpkın gibi bir delikanlı olarak Avrupa’ya giden ilk kuşak zamanla ailesini yanına aldı sonra çocukları doğdu.

 

GURBETÇİLER DEĞİL AVRUPALILAR

Artık bu kıtada yaşayan kardeşlerimize gurbetçi değil Avrupalı diyoruz. Dün acı vatan olan Avrupa bugün artık yeni yurt haline geldi. Bir bölümünü de sizlerin oluşturduğu bu hazineyi gözümüz gibi korumakta kararlıyız. Her ne kadar birileri bizleri ayırmak için ellerinden geleni yapsa da altını çizerek söylüyorum başaramayacaklar.

Biliyorsunuz tek parti CHP’si döneminde milletimizin tarihiyle bağları kopartılmaya çalışıldı. Çocukluğumuzdaki ders kitaplarında Anadolu’da binlerce yıl önce yaşamış uygarlıklar öğrenirdik. Sonra birden 20. yüzyıla gelirdik. Aradaki bin yıllık dönem neredeyse yok sayılıyordu.