Gazipaşa'da turfanda sebze üretiminde istediğini bulamayan Gazipaşalı üreticiler örtüaltı muz üretimine yöneldi. Üreticinin örtü altı muz üretimine yönelmesinde en önemli sebep devlet desteği ve sebze ihracatının durması olarak gösterildi.

Açık arazide yetiştirdiği muz ağaçlarından senede 1 kez hasat yapan ve masrafını ancak karşılayan üretici, sebze meyvede ihracat krizin nedeniyle muz üretimine yönelmek zorunda kaldı.

Açık alanda bir ağaçtan 20 kilo muz hasatı yapan üretici, seradaki ağaçtan ise 50 kilograma kadar muz almaya başladı. Bütün bunlara örtü altında 2 hasat imkanı ve devlet teşviği de eklenince üretici, Gazipaşa'yı muz serasına çevirdi. Son üç yılda 400 dekar alanda kurulu olan seralar, üç yılda 5 kat artarak 4 bin 150 dekara çıktı. 

Baba mesleği olan muz üretimini 20 yıldır yaptığını belirten Yusuf Yılmaz da açıkta yaptığı üretimin fazla bir kar bırakmadığını, devlet teşviğinin başlamasıyla birlikte kapalı muz üretimine geçiş yaptığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Genç Çifti' Projesinden 30 bin TL hibe ve düşük faizli kredi imkanından faydalanarak muz serası kuran ev hanımı Vildan Yalçın, bakımı kolay ve kar oranı yüksek olduğu için muz serası kurmayı tercih etti 

Seraları gezip üreticiden bilgi alan Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, "43 bin ton üretimin yüzde 3'ü örtü altından" olduğunu belirtti.