Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, 2 yıl süren mücadelesi sonrası Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonunun izin ve onayıyla ‘Birinci Derece Doğal SİT Alanı’ statüsüne sahip falez kıyı bandında hizmete açtığı halk plajları, uluslararası jüri tarafından ‘Mavi Bayrak’la tescillendi.

Tertemiz suları, çevreye duyarlı tesisleri, güvenlik ve cankurtaranla ziyaretçilerinin rahatı için sundukları hizmetle Mavi Bayrak’la ödüllendirilen İnciraltı, Engelsiz Kafe ve Yeşilbahçe Falez Plajları, Antalya’da bir yerel yönetimin kendi öz kaynak düzeni içinde yatırımını gerçekleştirmesiyle dikkat çekiyor.

 

Muratpaşa Belediyesi, bunun yanı sıra, falezlerden asansörle inilebilen İnciraltı Plajı başta olmak üzere tüm plajlarda işletmeciliği de, hiçbir şirkete devretmeden, kendisi gerçekleştiriyor.

 

Başkan Uysal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yetkilerinden teslim aldığı Mavi Bayrak’ları 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nda düzenlenen törenle İnciraltı Plajı’nda göndere çekti. 

 

Başkan Ümit Uysal, Falez bandında geçen 3 plajda çalışma yaptıklarını belirterek bu yıl sayının 6’ya yükseldiğini kaydetti.

 

Old Town Festivali’ne Türkiye dışından 6 şehrin gelmeyi taahhüt ettiğini dile getiren Ümit Uysal, misafirlerine Kaleiçi ve ahşap plajları göstereceklerini kaydetti.