Antalya falezleri her gün yeni bir düşme olayına sahne oluyor. Falezlerde yaşanan ilk olayda bedensel engelli 68 yaşındaki Mustafa Tökmeci, denizi izlemek için geldiği falezlerden denize düştü. 

olay, saat 17.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Haşim İşcan Mahallesi Falezlerde meydana geldi. yalnız yaşayan ve ayağından engeli bulunan 68 yaşındaki Mustafa Tökmeci, denizi seyretmek üzere falezler üzerine geldi. 

Şeker hastalığı da bulunduğu öğrenilen Tökmeci, dengesini kaybederek falezlerden denize düştü. Kaleiçi Yat Limanı’ndan aldığı yolcuları Düden Şelalesi’ni gezdirdikten sonra dönüşe geçen gezinti teknesindekiler, su üzerinde hareketsiz duran Tökmeci'yi farketti ve tekneye aldı. 

Tökmeci’nin durumu 112 sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Deniz polisi eşliğinde Tökmeci’nin bulunduğu gezinti teknesi Kaleiçi Yat Limanı’na getirildi. 

Sağlık ekipleri Mustafa Tökmeci’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından Tökmeci’nin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Yaşanan ikinci düşme olayı ise akşam 20.30 sıralarında Karaalioğlu Parkı'nda meydana geldi. Kent merkezinde bir pansiyonda çalışan 52 yaşındaki Nuray A., aynı pansiyonun ortağı 64 yaşındaki Ali Şimişek ile park kenarındaki falezlere geldi. İddiaya göre burada bir süre alkol alıp falezlerden denizi seyreden ikiliden Nuray A., tuvalet ihtiyacını gidermek için falezlerdeki kayalıklardan aşağı indi. 

Bir anlık dikkatsizliği sonucu dengesini kaybeden Nuray A., kayaların arasındaki 10 metrelik boşluğa düştü.

Durumu görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan Nuray A.'ya ilk müdahale sağlık ekiplerince olay yerinde yaptı. 

Ardından itfaiye ekipleri kadını düştüğü yerden çıkarmak için seferber oldu. Sedyeye alınan yaralı kadın, itfaiye ekipleri ve polisin desteğiyle falezlerden yukarı çıkarıldı. 

Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen Nuray A.'nın genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.