Antalya'da referandum oylaması için evet çalışması yapan stand görevlilerine yumruklu saldırı gerçekleştirildi. 

Dün saat 16 sıralarında Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda, Ö.A.A, eşi N.A. ve oğulları Y.A. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, "evet" standı açan AK Parti görevlilerine, kendilerinin "neden evet demeleri" gerektiğini sordu. 

Konuşmaların tartışmaya dönüşmesi üzerine "evet" standını yıkan baba ve oğlun, görevlileri de darp ettikleri öne sürüldü. Darp nedeniyle yaralanan 3 stant görevlisi ile diğer taraftan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay anı ise stand görevlileri tarafından cep telefonuyla da kaydedildi. 

Olay yerine gelen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Ö.A.A, oğlu N.A. ve eşi Y.A'yı gözaltına aldı. Olayda parmaklarının kırıldığını iddia eden ve eli alçıya alınan 55 yaşındaki emekli polis memuru Gürsel Sayar, kendisine saldıran kişilerin stant önüne provokasyon için geldiğini ileri sürdü.

Saldırıda yaralanan AK Parti Konyaaltı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Uncalı Mahalle Koordinatörü Durmuş Doğan ise saldırıda dudağından yaralandığını söyledi. 

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan, partisinde görevli 3 kişinin yaralandığını açıkladı ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada olayı kınadı.