Erzurum Cirit Sahası’nda 8 takımın katılımıyla düzenlenen ve 3 gündür süren turnuvanın finalinde Şengel Atlı Spor Kulübü ile Erzurum Atlı Spor Kulübükarşılaştı.

Çok sayıda vatandaşın heyecanla izlediği final müsabakasında ufak kazalar da yaşandı. At üzerinden düşen bazı ciritçilere sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Çekişmeli geçen mücadele sonunda rakibini 7-1 yenen Şengel Atlı Spor Kulübü, birinciliği elde etti.

Müsabakanın ardından dereceye giren 4 takıma kupa ve ödülleri, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

"Cirit birçok ilde yaygınlaştı"

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi Sinan Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakaların çok güzel bir atmosferde geçtiğini belirterek, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

Vatandaşların aileleriyle müsabakaları izlemeye geldiğini aktaran Çoban, şunları kaydetti:

"Hava soğuk olmasına rağmen vatandaşlarımız tribünleri doldurdu. Sorunsuz bir organizasyon geçirdik bu da gurur verici. Federasyonumuz, bünyesindeki 8 branşın geliştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bunlardan en önemlisi cirit sporudur."

Çoban, ata sporunu ellerinden geldiği kadar yaşatmaya çalıştıklarını anlatarak, "Cirit, Türkiye'nin bir çok ilinde yaygınlaştı. Her geçen yıl daha güzel bir duruma geleceğiz." ifadesini kullandı.