Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen gecede ilk ödül 'En İyi İlk Öykü Kitabı' dalında verildi. Özcan Karabulut, İbrahim Karaoğlu, Ayşegül Tözeren, Belma Fırat, Ercan Yılmaz'dan oluşan Seçici Kurul'un 2017 yılında yayınlan öykü kitapları arasında yaptığı değerlendirme sonucunda bu yılın 'En İyi İlk Öykü Kitabı' ödülü 'Ev Yapımı Hüzünler'le Oğuzhan Yeşiltuna'nın oldu. Ödülünü alan Yeşiltuna, “Yolun çok başında olan biri olarak bu ödül büyük bir teşvik. Seçici Kurul üyelerine ve organizasyonun ev sahibi Muratpaşa Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN UYSAL'A TEŞEKKÜR

Bu yılın 'En İyi Öykü Kitabı' ödülü ise 'Kamçılanma Mesafesi'yle Zeynep Uzunbay'ın oldu. Uzunbay, ödülünü Belma Fırat'tan alırken “Mutluyum, heyecanlıyım, hevesliyim. Sevgili Başkan Ümit Uysal'a edebiyata verdiği değer için çok teşekkür ediyorum" dedi.

ONUR ÖDÜLLERİ

Bu yılın onur ödüllerinin de takdim edildiği gecede ilk olarak 50 kuşağı öykücülerinden Adnan Özyalçıner sahneye geldi. Özyalçıner, “Muratpaşa Belediyesi'nin kültür, edebiyat ve sanata verdiği öneme bu konuda Başkan Uysal'ın yaptığı güzel işlere ve edebiyatı, sanatı, kültürü yayma konusunda gösterdikleri emeğe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gecenin 2'nci onur ödülü ise şair Ahmet Telli'ye takdim edildi. Ödülünü Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı ve şair Ferruh Tunç'tan alan Telli, gecede 'Veda Divanı' şiirini okudu.

'BABAMIN ŞEHRİNDEYİM'

Antalya Edebiyat Günleri'nin açılış gecesinin son ödülü öykü ve roman yazarı İnci Aral'a takdim edildi. Onur ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan alan Aral, bu yıl edebiyatın büyük kapısından girişinin 41'inci yılı olduğunu söyledi. Aral, şunları söyledi:

"Bu 41 yıla çok fazla şey sığdı. Öncelikli 22 kitap, birçok sevinç, sayısız hayal kırıklığı ve vazgeçişler. Her kitaptan sonra 'Başaramadığım' duygusu ama bir dahaki kitapta mutlaka 'Başaracağım' sözü. Bunlarla yoğruldum. Bugüne geleceğimi, bu kadar yaşayacağımı hiç sanmıyordum. Ama buradayım. Babamın doğduğu şehirdeyim ve kendimi bu yüzden buralara ait hissediyorum."

MÜCADELE İÇİN DAHA FAZLA EDEBİYAT

Başkan Ümit Uysal, İnci Aral'a ödül takdim ediyor olmanın büyük bir onur olduğunu belirterek, “Yerel yönetimler olarak çok daha yoğun edebiyat etkinlikleri düzenlememiz lazım. Yüzeysel işlerle uğraşanlarla, basit, kolay tüketilecek estetik araçlarla rekabet edebilmemiz için yeni İnci Arallar, Ahmet Telliler, Adnan Özyalçınerler yetiştirmek bunu yapmamız lazım ve biz bunda kararlıyız" diye konuştu.

Gece, İlke Türkdoğan'ın da sahneye çıktığı Dolunay Obruk konseriyle sona erdi.