Antalya'da bir çiftin düğün takılarıyla kurdukları ev, yangında kullanılamaz hale geldi. Sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan aile yardım bekliyor.

 Kepez ilçesi Baraj Mahallesi 5844 Sokak üzerindeki 4 katlı bir binanın giriş katında kiracı olan 23 yaşındaki 1 çocuk annesi ev hanımı Leyla Deniz'in evinde 3 gün önce akşam saatlerinde elektrikli soba prizinden yangın çıktı. 1 yaşındaki bebeği ile o esnada odada bulunan Deniz, yangını söndüremedi. Bebeği ve kendini yanmaktan son anda kurtulan Leyla Deniz'in evindeki yangın komşularının haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının ardından ev kullanılamaz hale gelirken, Leyla Deniz ile çocuğuna komşuları ve yakınları sahip çıktı. Düğünde takılan takılarla 2 hafta önce kurdukları yeni evlerinde kabusu yaşayan aile, yetkililer ve hayırseverlerden yardım çağrısında bulundu.

"Yanmaktan kurtuldular"

23 yaşındaki Leyla Deniz, 3 senedir evli olduğunu ve hamile olduğu için çalışamadığını belirterek, "3 senedir evliyim, eşim günlük işlerde çalışarak bizi geçindirmeye çalışıyor. Sabit bir işi olmadı. Bu eve de 2 hafta önce taşındık. Düğünde yapılan takılarla, ikinci el eşyalar aldık, desteklerle yeni bir yuva kurduk. 3 gün önce soba prize takılıydı ve birden ses çıktı. Dumanlar çıkmaya başladı ne olduysa biranda alevler yükselmeye başladı. Kızımda çığlık atınca hemen dışarı çıktım, yardım çağırmak için. O sırada kanepe tutuştu. Her yer alevler içinde kaldı" dedi.

"Çaresiz kaldık"

Elinde avuçlarında hiçbir şey kalmadığını ve destek alamadıklarını dile getiren Deniz, "Yakınlarımda ve komşularımızda kalıyoruz ama nereye kadar. Gidecek bir yerimiz kalmayacak yakında. Halimiz ortada. Evin sigortası yok, sahibi tadilatının yapılmasını istiyor. Çok çaresiz kaldık. Zaten zar zor geçiniyorduk. Gelirimiz yok. Az olan eşyalarım da gitti. Evimizi değil tadilat yaptırmak, yemek yiyecek paramız kalmadı. Hayırseverlerden ve devlet yetkililerimizden destek bekliyoruz. Eşime sabit bir iş verilse duacı oluruz" diye konuştu. 

kaynak:sondakika.com