AB Ağlar ve Ortaklıklar Hibe Programı kapsamında Antalya Valiliği, Büyükşehir, Muratpaşa, Döşemealtı belediyeleri, Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, Büyük Hedef Kültür Sanat, Spor ve Gençlik Kulübü Derneği, Antalya Bilim Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ortaklığında, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, ANTÇEV, TÜGVA, EFEM, POYD, AMEIFA ve Hayat Sahnesi Derneği işbirliğinde proje hazırlandı.

 

Ön başvurusu kabul edilen projenin tam başvurusu 24 Nisan'da gerçekleştirilecek. Tam başvuru öncesi proje paydaşları Döşemealtı Belediyesi'nde bir araya geldi. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Kamil Çam, AÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Mehter Aykın, Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü araştırmacısı Sabri Duman, mali müşavir Kemal Gürsoy, Döşemealtı Belediyesi'nden Murat Dinç, projede gelinen noktayı değerlendirdi.

 

Tam başvurunun kabul edilmesinin ardından kamu, STK, özel sektör, yerel yönetimler ve üniversitelerin yer aldığı bir platform oluşturulacak. Projeyle sivil toplum ile kamu kurumları arasındaki işbirliği ve iletişim güçlendirilecek.