DHT, Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel 'Vatan Kurtaran Şaban'ı sahneledi. Yeşilbayır Mahallesi Yeşilpark Kültür Merkezi'nde sahnelenen Haldun Taner'in günümüze eserde, Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Şaban ve yardımcısı Mustafa'nın komik icraatları anlatılıyor. Büyük beğeni toplayan oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.
DHT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, tiyatro sanatçılarını, özel günlerinde yalnız bırakmayan Döşemealtı halkına teşekkür etti. Kayacan, "Biraz sonra herkes bu salondan çıkacak ancak tiyatro yaşayacak. Bir sanatçının repliği burada kalacak. Bir diğerimizin kostümü bu havayı solumaya devam edecek. Siz izleyicilerimiz başta olmak üzere Döşemealtı Belediyesi çalışanlarına ve bizleri sizlerle buluşturan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç'e çok teşekkür ederim" dedi.
Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar da oyunun sonunda tüm oyunculara çiçek vererek Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı. Yanar, "Başkanımız şehir dışında olduğu için aramızda değil. Hepinize çok selamları var" dedi.