DGS sonuçları 29 Ağustos Salı günü açıklanacaktı. Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılmasının ardından sınav için sonuç açıklama tarihi de bayram sonrasında ertelendi. ÖSYM, DGS sonuçlarını 6 Eylül 2017 tarihinde resmi internet sitesi üzerinden ilan edecek. Adaylar sonuçlarını, ÖSYM aday işlemleri sistemini kullanarak öğrenebilecekler.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları 6 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını görebilecekler. Sonuçların ÖSYM tarafından ilan edilmesi sonucunda adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapacağı açıklama tebliğ hükmünde olacak. 

Adayların sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları yer alacak. Bu bilgiler dışında adaylar sınav sonuç belgesi üzerinden testin sayısal ve sözel bölümlerinde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayılarına da ulaşabilecekler. 

DGS TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

DGS tercih işlemleri, 6 Eylül 2017 tarihinde sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından başlayacak. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek. ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. 

DGS tercih işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Adaylar tercih listesini oluşturmadan önce ÖSYM tarafından yayınlanacak olan 2017 DGS tercih kılavuzunu incelemelidirler. Tercih kılavuzunda adaylar tarafından tercih edilebilecek olan programların listesi ter alır. Programlara ait açıklamalar, koşullar bulunur. Tercih edilecek olan programa ait koşulların adaylar tarafından karşılanıyor olması gereklidir. Gerekli koşulları karşılamayan adaylar o programı tercih listesine eklememelidir. Aksi halde bu tercih işlemleri geçersiz olarak sayılacaktır.

Tercih süresinin sona ermesinin ardından adaylar puanlarına ve tercih listelerine göre programlara yerleştirilecek. Yerleştirme işleminin ardından, tercih edilmeyen ya da yerleştirme işlemi yapılan adayın kayıt için başvuru yapmamasından dolayı boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme için boş kalan kontenjanlar ve bu kontenjanlar için hangi tarihler arasında tercih işleminin yapılabileceği de ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adaylara açıklanacak. Sınav sonrasında yapılacak olan ilk yerleştirme işlemlerinde adaylardan ücret alınmaz ancak ilk yerleştirme işlemi sonrasında ek yerleştirme işlemleri de dahil adaylardan 15 Türk Lirası yerleştirme ücreti alınır.

 

Milliyet