Çin menşeli ünlü telefon şirketi Huawei, özellikle fiyat/performans telefonlara ilgi gösteren kullanıcılar tarafından sadece Çin piyasasında değil, hem Amerika hem de Avrupa çapında oldukça büyük kitlelere hitap ediyor. Amerika'nın ünlü istihbarat birimlerinin üst düzey yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Huawei telefonların kullanılmasının önerilmediği belirtildi.

Belirli dönemlerde gerçekleştirilen ve Amerika'ya yönelik güvenlik tehditlerinin istihbarat birimlerince değerlendirildiği 'Senato Güvenlik Toplantısı' kapsamında siber güvenlik, casusluk ve güvenlik tehditleri de tartışılıyor. Bu toplantı sonrasında Huawei telefonlarla ilgili 'hükümet uzantısı' olduğu yönünde şüphelerin olduğu ve hükümetle olan yakın ilişkilerinden ötürü bu telefonları kullanmanın oldukça riskli olabileceği söylenmiş. Üstelik bu güvenlik endişeleri sadece Huawei'yi kapsamıyor.

Aynı şekilde yine Çin menşeli ZTE'nin de kullanılmaması tavsiye edilmiş.Belirli dönemlerde gerçekleştirilen ve Amerika'ya yönelik güvenlik tehditlerinin istihbarat birimlerince değerlendirildiği 'Senato Güvenlik Toplantısı' kapsamında siber güvenlik, casusluk ve güvenlik tehditleri de tartışılıyor. Bu toplantı sonrasında Huawei telefonlarla ilgili 'hükümet uzantısı' olduğu yönünde şüphelerin olduğu ve hükümetle olan yakın ilişkilerinden ötürü bu telefonları kullanmanın oldukça riskli olabileceği söylenmiş. Üstelik bu güvenlik endişeleri sadece Huawei'yi kapsamıyor. Aynı şekilde yine Çin menşeli ZTE'nin de kullanılmaması tavsiye edilmiş.

​​​​​​

zumgenc.com